Scrisoarea #37

Iubitul meu,

Deseori logica își face bagajele și pleacă (așa cum aș pleca și eu acum la mare). În locul ei rămân emoțiile. Deobicei, aceasta se întîmplă cînd vine vorba de oameni.

Unul dintre cele mai relevante exemple: comunicarea cu oamenii. De exemplu, logica zice că cu această persoană ai putea să ai o relație excelentă (de dragoste, prietenie.... mai puțin contează). E bine educată, citește mult, cunoaște mult, e respectată în societate, a reușit să facă multe în viață. Și totuși
.... comunicarea ajunge a fi una bolovănoasă. Și invers. Cu unele persoane cu care ai în comun un pic mai mult decît nimic, cu persoane cu care logic nu ai ce comunica, discuția pare a fi un rîu care curge lin și fără obstacole. 



Anterior, încercam să găsesc argumente, de ce se întîmplă așa și nu invers. Unde e problema? Apoi am realizat că de fapt nu e nici o problemă. Logica e bine să funcționeze la serviciu, instituțiile de învățămînt, alegeri strategice (profesie, investiții). Iar guvernarea relațiilor cu oamenii mai bine să o lăsăm pe baza sufletului. Aici, deciziile lui sunt cele mai bune.

Femeia,
care lasă sufletul să comunice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu